<h2>ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ - ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ</h2><p>Το κέντρο ποδολογίας της κας Δεδόγλου Ευαγγελίας με πολυετή εμπειρία, εξειδίκευση, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα, σας προσφέρει αποτελσματική αντιμετώπιση, προστασία και λύση στα προβήαμτα των κάτω άκρων.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dedoglou.4ty.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Θεραπείες Άκρων</h2><p>Aποτελσματική αντιμετώπιση, προστασία και λύση στα προβλήμτα των κάτω άκρων.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dedoglou.4ty.gr/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Μανικιούρ - Παντικιούρ</h2><p>Μανικιούρ, Πεντικιούρ, περιποίηση άκρων...</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.dedoglou.4ty.gr/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Θεραπείες Άκρων

Θεραπείες Άκρων
Δέδογλου Ευαγγελία
Κατερίνη


Ορθονυχία (Χωρίς χειρουργείο)
Ορθονυχία είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων των νυχιών. Με αυτή τη μέθοδο διορθώνεται η λανθασμένη πορεία του όνυχα με τη χρήση υαλωδών ελασμάτων (νάρθηκες). Με αυτό τον τρόπο χρησιμοπειώντας το έλασμα κρατάμε σταθερά τα πλάγια τμήματα του όνυχα για να μην εισχωρεί στα μαλακά μόρια των δακτύλων.
Ονυχοκρυπτώσεις

Ονυχοκρύπτωση είναι  η πάθηση όπου το νύχι μπαίνει μέσα στο δέρμα. Το πρόβλημα μπορεί να ξεκινήσει ως μια μικρή ενόχληση, αλλά άμα παραμεληθεί μπορεί να εξελιχθεί σε αρκετά μεγάλη μόλυνση ή για και να γίνει χρόνια πρόβλημα.  Συνήθως εμφανίζεται στα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών επειδή εκεί ασκείται η μεγαλύτερη πίεση από μη κατάλληλα υποδήματα.

Αιτίες: Λανθασμένος τρόπος κοψίματος , κληρονομικότητα, ακατάλληλα παπούτσια.

Επίσης μπορεί να προξενηθεί από αθλήματα και σπόρ, όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ.  

Υπερκερατώσεις

Η Υπερκεράτωση είναι μια συνηθισμένη επιφανειακή δερματική πάθηση. Εμφανίζεται συχνά στα πέλματα ή στα χέρια σαν μια φυσιολογική αντίδραση της επιδερμίδας στην αυξημένη παραγωγή κερατινοποιηένων κυττάρων.

Είδη υπερκερατώσεων:  Ακτινικές και σμηγματορροϊκες. Εμφανίζονται κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Στην υπερκεράτωση αυτό που συμβαίνει είναι η πάχυνση του πιο επιφανειακού τμήματος του δέρματος που ονομάζεται κεράτινη στιβάδα. 

Μυκητιάσεις

Η μυκητιάσεις των ποδιών είναι πολλές φορές μια χρόνια και επίπονη δερματοπάθεια που εμφανίζεται συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες. Η πάθηση είναι γνωστή αλλιώς ώς το "πόδι του αθλητή" και αυτό γιατί οι αθλητές είναι απο τις πιο ευπαθείς ομάδες. 

Η αντιμετώπιση μιας μικυτιάσης θεωρούταν μέχρι προσφάτως μια δύσκολη περίπτωση καθώς η θεραπεία δεν κατόρθωνε να εξαλείψει οριστικά την πάθηση. Σήμερα θεωρείται ότι υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Διαβητικό Πόδι

Το Διαβητικό Πόδι εμφανίζεται σε έναν άνθρωπο που πάσχει χρόνια από σακχαρώδη διαβήτη. Εμφανίζεται συνήθως σε ένα διάστημα έπειτα από 10-15 χρόνια αρρύθμιστου διαβήτη και πιο συχνά σε διαβητικούς τύπου 1 οι οποίο χρειάζονται ινσουλίνη για την θεραπεία αφού το πάγκρεας δεν λειτουργεί.

Συνήθη προβλήματα:

  1. Περιφερική Νευροπάθεια, η οποία χωρίζεται σε αισθητηριακή και αυτόνομη.
  2. Περιφερική Αγγειοπάθεια
  3. Πόδι "Charcot"

Κανόνες και περιποίηση:

  1. Ο ασθενής δεν πρέπει να περπατάει ποτέ με ξυπόλητος διότι μπορεί να μην έχει την αίσθηση του πόνου έτσι μπορεί να τραυματιστεί χωρίς να το καταλάβει. (Περιφερική νευροπάθεια). Κατά δεύτερο γιατί το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ανεπαρκές.
  2. Θα πρέπει να χρησιμοποιεί παπούτσια τα οποία θα είναι ειδικά κατασκευασμένα .
  3. Οι γυναίκες να αποφεύγουν να φοράνε ψιλοτάκουνα παπούτσια γιατί έτσι εκτίθονται σε μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργίας διαβητικού έλκους. 

 


ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 9, Κατερίνη 60100 / Πιερίας
Υποκατάστημα: Αποστόλων 11, Λιτόχωρο
Τηλέφωνο: 2352082221,2351400901
Κινητό: 6938123153